; İyi patates seçmenin ve pişirmenin püf noktaları | Vittrin Web Gunlugu

Index Labels

İyi patates seçmenin ve pişirmenin püf noktaları

. . 2 yorum:
Patates çeşitleri

Patates pek çok çeşidi olan bir sebzedir. Patatesin lezzeti de yetiştiği toprak çeşidine, iklime ve bakım koşullarına bağlı olarak değişir.

İçerisindeki nişasta miktarına bağlı olarak bazı patatesler yemekler için bazıları da kızartmalar için uygundur. Nişasta miktarı düşük patatesler kolayca dağılmadığı için salatalarda ve fırın tariflerinde tercih edilir. Orta nişastalı patatesler tüm tariflerde kullanılabilir. Yüksek miktarda nişasta içerenler ise dokularının kuru olması sebebiyle fırınlanırken tercih edilir.


Patates nasıl hazırlanır?

Organik patatesleri pişirirken kabuklarını soymayın. Çünkü bu sebzelerin vitamin ve minerali kabuğundadır. Çiğ patatesi soyduğunuzda kararmasının sebebi içerisinde bulunan karbonhidratın oksijen ile etkileşime geçmesidir. Eğer patateslerinizin kararmasını istemiyorsanız soğuk su içerisinde bekletmeniz yeterli olacaktır.

Bazı patatesler haşladıktan sonra gri renk alır. Bu renk değişimini önlemek için kaynama suyuna bir kaşık limon suyu ekleyebilirsiniz.


Patates kızartması

Çıtır çıtır patates kızartması yapmak için dilimlediğiniz patatesleri 1 saat süreyle soğuk su içerisinde ve buzdolabında bekletin. Bu işlemden sonra kurulayarak pişirin.

2 yorum:

  1. Bunu öğrendiğim iyi oldu, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Oyş.. Çıtır Çıtır Patates Ben bi bunu anneme söyliyimde yapsın.

    YanıtlaSil

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Son Konular

En Cok Yorumcular

Sefa GENÇ1 Yorumlar
Volkan Akpınar1 Yorumlar
Ayhan Gazi1 Yorumlar
Erkan1 Yorumlar

reklam alanı

Scroll Top